Dostupni linkovi

Zelenović: Šabac oprema zdravstvene radnike iz sopstvenog budžeta


Nebojša Zelenović
Nebojša Zelenović

Grad Šabac je za preventivne mere i aktivnosti u borbi protiv korona virusa do sada opredelio 8,5 miliona dinara (oko 72 hiljade evra), a samo za nabavku nove opreme zdravstvenim ustanovama izdvojeno je više od dva miliona dinara iz lokalnog budžeta, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

U saopštenju kabineta gradonačelnika Šapca navodi se da je gradska uprava, pored opremanja Opšte bolnice "Dr Laza K. Lazarević", Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić" i Zavoda za javno zdravlje, besplatno podelila 90.000 maski građanima, od čega je 60.000 pamučnih, za višekratnu upotrebu.

On je dodao i da su na devet lokacija u gradu postavljeni kanisteri sa sredstvom za dezinfekciju, natrijum hipohloritom, koje građani mogu besplatno preuzeti i koristiti za domaćinstvo, a da je isto sredstvo na raspolaganju i u pet prigradskih naselja i u 50 šabačkih sela.

"Sve mere koje se sprovode u Šapcu finansiraju se u stoprocentnom iznosu iz budžeta", navedeno je u saopštenju.

On se zahvalio i kompanijama koje su donirale medicinska sredstva i posteljinu za objekat namenjen smeštaju pacijenata za lakšim simptomima korona virusa, koja se trenutno oprema.

U Šapcu je to sportska sala Ekonomsko-trgovinske škole za koju su epidemiolozi procenili da je najbolji za potencijalni smeštaj pacijenata sa lakšim simptomima korona virusa jer ima grejanje 24 sata i toplu vodu za tuširanje, kao i odvojene ulaze.

"Mi ćemo se potruditi da taj objekat bude spreman. Pošto nismo dobili pozitivan odgovor iz Ministarstva odbrane i nisu bili u mogućnosti da pozitivno odgovore na naš zahtev da nam obezbede krevete i kasete, mi smo se snašli sami. Očekujem tokom sledeće nedelje da će objekat biti spreman", dodao je Zelenović.

XS
SM
MD
LG