Dostupni linkovi

Ministarstvo odbrane: U Beograd sletelo 11 aviona ruske pomoći


Ruski vojni avion sa medicinskom opremom, Batajnica, 3. april
Ruski vojni avion sa medicinskom opremom, Batajnica, 3. april

Na vojni aerodrom u beogradskom naselju Batajnica u subotu ujutru (4. april) sleteo je i jedanaesti avion sa medicinskom opremom, tehnikom i zaštitnim sredstvima koje je po dogovoru predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina uputila Ruska Federacija, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

"Juče (petak, 3. april) je pomoć dopremljena u šest aviona, a tokom noći i jutra, od 3.25 časova na batajnički aerodrom sletelo je i ostalih pet aviona", navodi se u saopštenju.

U petak su avion sa pomoći iz Rusije u vidu medicinske opreme, respiratora, medikamenata i drugih sredstava, kao i osam lekara i drugog osoblja uključujući radnike specijalizovane za dezinfikovanje objekta, na batajničkom aerodromu dočekali predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko.

Brnabić je izjavila da je u pitanju neophodna pomoć, a da je stigla u najtežem danu, u trenutku "kada smo ušli u petu nedelju borbe i kada se ulazi u dve zaista teške nedelje".

"Dolazi i u danu sa najviše preminulih i najviše zaraženih do sada", istakla je Brnabić.

Prema poslednjim podacima, objavljenim u petak u 15 časova, u Srbiji je preminulo osmoro ljudi, dok je registrovano 305 novozaraženih korona virusom.

XS
SM
MD
LG