Dostupni linkovi

Bahtiri i Rakić pozvali građane Mitrovice da se pridržavaju mera u vezi korona virusa


Glavni ibarski most koji Mitrovicu deli u južni i severni deo
Glavni ibarski most koji Mitrovicu deli u južni i severni deo

Gradonačelnici Južne i Severne Mitrovice Agim Bahtiri i Goran Rakić i komandant KFOR-a general major Mićele Risi pozvali su sve građane Mitrovice da se pridržavaju pravila nadležnih organa u vezi mera protiv širenja korona virusa i ostanu kod kuće.

U zajedničkoj inicijativi, oni su u četvrtak uveče održali konferenciju za novinare na glavnom ibarskom mostu koji Mitrovicu deli u južni i severni deo.

BLOG UŽIVO o korona virusu

Risi je rekao da je situacija sa korona virusom ozbiljna i na Balkanu, i u Evropu i u celom svetu, te izrazio uverenje da će svi građani Mitrovici poslušati preporuke i ograničeno kretanje koje su uvele institucije Kosova i gradonačelnici Mitrovice.

Bahtiri je kazao da se vodi borba protiv virusa koji je došao od spolja i koji "ne zna za naciju i granice". S toga je apelovao na sve građane Mitrovice da budu oprezni, da slušaju preporuke nadležnih.

"Jedini način da sprečimo ovaj virus jeste da ostanite kod kuće", kazao je Bahtiri.

Rakić je istakao da virus nije zaobišao ni Mitrovicu.

"Ovo zlo ne prepoznaje nikakve administrativne, političke, verske niti nacionalne granice. Zato pozivam sve građane da preuzmu odgovornost i da čuvajući prvo sebe sačuvaju i sve oko sebe", kazao je Rakić.

Ranije u četvrtak, kosovski ministar zdravlja na dužnosti Arben Vitia i potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić pozvali su građane da koriste sve dostupne usluge u borbi protiv korona virusa.

U zajedničkom obraćanju javnosti, Jevtić se zahvalio kosovskom ministru na pruženoj pomoći u borbi protiv ovog izazova. Vitia je kazao da su zdravstvene institucije na Kosovu otvorene za pripadnike svih zajednica u pružanju pomoći na teritoriji celog Kosova. Jevtić je istakao da je vrlo važno da se koriste sve dostupne usluge koje postoje i zahvalio se ministru Vitiji što izlazi u susret "na svaki naš zahtev i što takođe pokazuje da u ovim trenucima moramo zajedno da se izborimo sa ovim problemom".

Broj obolelih od korona virusa u srpskim sredinama je 12, a jedna osoba iz Leposavića u četvrtak je preminula.

Ukupan broj obolelih na Kosovu a na osnovu podataka Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova je 126.

XS
SM
MD
LG