Dostupni linkovi

Radojičić: Nove restrikcije u Banjaluci


Radnik zatvara vrata dvorišta jedne od škola u Banjaluci, mart 2020.
Radnik zatvara vrata dvorišta jedne od škola u Banjaluci, mart 2020.

Gradonačelnik Banjaluke i čelnik gradskog kriznog štaba Igor Radojičić potvrdio je danas, 1. aprila, da će u petak, 3.aprila, od 7 do 11 sati biti uvedena opšta zabrana kretanja za osobe koje imaju manje od 65 godina.

“Nakon najave da bi u petek trebalo da krene isplata penzija, odlučili smo da taj dan od 7 do 11 ograničimo kretanje za sve druge osobe, osim starijih od 65 godina, kako bi im se omogućilo da obave svoje poslove, zbog čega su i dobili pravo na kretanje dva dana sedmično” , izjavio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Kako je istakao, u tom terminu osobe mlađe od 65 godina moći će da se kreću jedino ako idu na posao, ili kod ljekara.

“Zatvaraju se neka od izletišta, Banj brdo, park 'Mladen Stojanović', prostori obale Vrbasa, teretane na otvorenom, kako bi se za vikend, kada je najavljeno lijepo vrijeme, onemogućilo okupljanje, jer dosadašnje mjere upozoravanja nisu shvaćene ozbiljno”, istakao je Radojičić, napomenuvši kako su ove restriktivne mjere bile neophodne.

Radojičić je najavio i da će prema entitetskom kriznom štabu uputiti zahtjev za ukidanje prevoza za linije manje od 50 kilometara.

TV Liberty: Izolacija
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:28:59 0:00

Ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je 1. aprila da je u protekla 24 sata 17 osoba iz ovog entiteta pozitvno na korona virus.

Kako je rekao, među oboljelim je osam žena i devet muškaraca, a radi se najviše o porodičnim klasterima i pojedinim kontaktima. Jedan slučaj je povezan sa Centrom za srce u Tuzli.

Sa današnjim danom u Republici Srpskoj su 243 osobe oboljele od korona virusa, dok ih je u BiH za sada 444.

XS
SM
MD
LG