Dostupni linkovi

Beograd: Počela dezinfekcija naselja


Beograd: Dezinfekcija stambenih blokova
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

Beograd: Dezinfekcija stambenih blokova

Preventivna dezinfekcija stambenih blokova od korona virusa počela je 31. marta u Beogradu.

Kako je saopštilo Javno kumunalno preduzeće Gradska čistoća, cilj je da se spreči ulazak korona virusa u stambene zgrade. Gradska čistoća, sa 16 mobilnih ekipa, najpre je zaštitila naselja u Novom Beogradu, dok se narednog dana nastavlja tretman opština Zemun, pa onda Stari grad, Savski venac i Vračar.

Idućih dana pik-ap vozila, koja se u redovnim okolnostima koriste za zaprašivanje komaraca, tretiraće površine u deset beogradskih opština.

Dezinfekcija se radi raspršivanjem persirćetne kiseline na bazi aktivnog kiseonika, što je i sredstvo preporučeno od strane Svetske zdravstvene organizacije.

„To sredstvo nije opasno ni po zdravlje ljudi niti životinja“, rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda i dodao da se dezinfekciono sredstvo baca u širini od dvanaest metara, koji se potpuno dezinfikuju.

Grad Beograd zamolio je građane da uklone nepropisno prarkirane automobile u ulicama unutar stambenih blokova, kako bi vozila za dezinfekciju mogla da prođu. Kako je najavljeno, dezinfekcija bi trebalo da se završi u roku od sedam dana.

Uprava glavnog grada saopštila je da se ulice u Beogradu peru i hlorom, kao i da se čiste pešačke zone i stajališta javnog prevoza

XS
SM
MD
LG