Dostupni linkovi

Mugoša: Uvođenje zabrane kretanja u CG krucijalno za živote građana


Jedina mjera koja je preostala je mjera ograničenog kretanja: Boban Mugoša
Jedina mjera koja je preostala je mjera ograničenog kretanja: Boban Mugoša

Uvođenje mjere zabrane napuštanja mjesta stanovanja u određenim terminima je jedna od krucijalnih mjera kojima se zaokružuju one do sada donijete u očekivanju “pika” (vrhunca) nakon 14 dana od prvih obolijevanja, kazao je 31. marta direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore Boban Mugoša.

“Sledećih 15 dana su krucijalni da pokušamo da sačuvamo zdravlje i živote naših gađana, i jedina još mjera koja je preostala je mjera ograničenog kretanja”, dodao je Mugoša na konferenciji za medije govoreći o prethodni dan uvedenim mjerama kojima se zabranjuje napuštanje mjesta stanovanja od ponedjeljka do petka u terminu od 19 - 5 sati, te od 13 u subotu do 5 sati u ponedjeljak.

Isporuka lijekova za stanovnike Tuzi
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:34 0:00

Mugoša je dodao da je ta stroga mjera uvedena jer su one dosadašnje u velikom procentu dale efekte, ali i imajući u vidu da ih pojedini građani nisu poštovali.

Direktor IJZ Boban Mugoša je kazao da je primaran cilj držati epidemiju pod kontrolu kako se ne bi napunilo preko 600 postelja koliko ih ukupno ima za inficirane ovim virusom.

“Naš primarni cilj je da se ne napuni tih 600 postelja”, kazao je Mugoša.

U karantinima širom Crne Gore ima ukupno 1.144 osoba, koje su smještene u taj vid izolacije nakon povratka iz inostranstva. Prva grupa od njih 50 danas, 31. marta, napušta karantin i odlazi u samoizolaciju još 14 dana.

Pod zdravstvenim nadzorom ukupno se nalaze 6.262 osobe.

Dva slučaja su sa smrtnim ishodom u Crnoj Gori od početka epidemije kod nosilaca korona virusa.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje (IJZ), u Crnoj Gori je od početka epidemije od COVID-19 oboljelo 105 osoba.

XS
SM
MD
LG