Dostupni linkovi

Crna Gora: Grupi zdravstvenih radnika određena mjera kućne izolacije


Infektivna klinika, Podgorica
Infektivna klinika, Podgorica

Zbog sumnje da su bili u bliskom kontaktu sa oboljelim od COVID 19, grupi zdravstvenih radnika Doma zdravlja i Hitne medicinske pomoći Andrijevica je određena mjera kućne izolacije, objavio je Institut za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore na svom tviter nalogu.

"Ovo samo potvrđuje stav koji je Institut više puta iznosio - pred ovim virusom svi smo jednaki i svi smo u istoj opasnosti gdje god da živimo", navodi se.

Kako je ranije večeras (25. mart) kazao direktor Kliničkog centra Jevto Eraković, i jedan broj ljekara i zdravstvenih radnika u Herceg Novom je u izolaciji.

"Dobio sam informaciju da su djelimično zdravstveni radnici u Herceg Novom u izolaciji, ali ne zato što su bili u direktnom kontaktu sa zaraženom osobom, već zato što je osoba koja je bila na početku simptoma, što ne znači da je bila u situaciji da prenese virus, bila na pregledu u Domu zdravlja u Herceg Novom", kazao je Eraković za TV Vijesti i dodao da se slična situacija desila prije više dana u urgentnom centru Kliničkog centra u Podgorici, kada je jedan pacijent došao na hirurški tretman, a ništa nije ukazivalo da ima virusne simptome.

"Kasnije se ispostavilo da je bio u kontaktu i da je pozitivan, pa se na osnovu toga grupi iz našeg tima koja je radila sa njim preporučila samoizolacija iz predostrožnosti", kazao je Eraković.

Na pitanje da li ima ljekara zaraženih korona virusom, Eraković je kazao da je je jedan ljekar inficiran, ali da nije zaražen u zdravstvenom sistemu Crne Gore.

XS
SM
MD
LG