Dostupni linkovi

Porastao broj oboljelih u Hrvatskoj, novi izliječeni


Zagreb, 25. februar 2020.
Zagreb, 25. februar 2020.

U Hrvatskoj je 442 oboljelih od korona virusa, rečeno je na redovitoj poslijepodnevnoj
konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

„Od jutra su 24 nova bolesnika, a unazad 24 sata je 60 novih bolesnika. U subotu smo imali 78 novih bolesnika u 24 sata. Otada se držimo ispod te brojke, što daje nadu da će naša krivulja rasta broja slučajeva biti više položena nego uspravna,“ kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.


Danas, 25. marta je šest osoba otpušteno iz bolnice kao na kućnu njegu kao izliječeno od korona virusa, pa je ukupni broj do sada izliječenih od korona virusa u Hrvatskoj 22.

Potvrđeno je da je istarski ugostitelj koji je bio u samoizolaciji i umro u noći sa 17. na 18. ožujak umro od korona virusa. Tako je on prva žrtva korona virusa u Hrvatskoj.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu, Alemka Markotić, kazala je da nema novih pacijenata na respiratoru, ali da se jednome od postojećih stanje pogoršava.

U Nacionalnom stožeru nemaju novih informacija o stanju u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica u Vinogradskoj ulici u Zagrebu, gdje je zbog pozitivnog nalaza na korona virus kod dvojice liječnika u samoizolaciji ukupno 223 liječnika i medicinskih sestara, kako navodi zagrebački „Jutarnji list“.

Ministar zdravstva Vili Beroš je u Osijeku, gdje je broj oboljelih u tri dana sa sedam skočio na 26.

XS
SM
MD
LG