Dostupni linkovi

Vojska priprema još jedan objekat za srpske državljane iz inostranstva


Vojska Srbije priprema odmaralište na Fruškoj Gori za karantin
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00

Vojska Srbije priprema odmaralište na Fruškoj Gori za karantin

Vojska Srbije prilagodila je odmaralište "Letenka" na Fruškoj Gori potrebama trenutne krize zbog korona virusa i taj objekat će u vreme karantina moći da koriste srpski državljani koji dolaze iz inostranstva, izjavio je ministar odbrane Aleksanadar Vulin.


Osobama koje budu smeštene u Prihvatnom centru "Letenka", kapaciteta 224 mesta, Vojska Srbije obezbeđuje kontrolu ulaska i izlaska, zdravstvenu negu, smeštaj i ishranu, navodi se u saopštenju.

Vulin je dodao da će odmaralište „Letenka“ od četvrtka, 26. marta biti spremno za prijem ljudi.

Prema informacijama koje ima Radio Slobodna Evropa (RSE), deo državljana Srbije koji su u utorak, 24. marta stigli iz inostranstva smešten je u internatu Vojne gimnazije u Beogradu, hotelu u beogradskom naselju Rakovica i u Domu učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“ u beogradskom naselju Palilula.

Deo građana koji su u utorak, 24. marta letom iz Pariza stigli na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ žalio se na nehigijenske uslove u prihvatnom kampu u Subotici u koji su, kako navode, odvedeni bez obrazloženja. Nakon nekoliko sati vraćeni su u Beograd i smešteni u prostorije Vojne gimnazije, a Ministarstvo odbrane je u saopštenju demantovalo navode o lošim uslovima u kampu u Subotici.

Vojska Srbije sprema tri hiljade kreveta na Beogradskom sajmu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

XS
SM
MD
LG