Dostupni linkovi

Marković: Nema kompromisa za nepoštovanje pravila


Crnogorski premijer je u obraćanju naciji povodom pandemije virusa korona poručio da Crna Gora nema višak ljudskih života
Crnogorski premijer je u obraćanju naciji povodom pandemije virusa korona poručio da Crna Gora nema višak ljudskih života

Crnogorski premijer Duško Marković je u obraćanju naciji povodom pandemije virusa korona poručio da Crna Gora nema višak ljudskih života, niti višak svojih građana.

Marković je rekao da je za njega neprihvatljivo objašnjenje da je sve do 50 ili čak 100 oboljelih očekivan razvoj događaja, i da Crna Gora može da se nosi sa tolikim brojem pacijenata.

"Zbog toga od ovog trenutka neće biti kompromisa za one koji ne poštuju pravila. Neće biti praštanja, niti provizornosti – ni za jedan posto. Lično ću se starati da tako bude. Crna Gora mora biti ujedinjena", kazao je Marković.

Prema posljednjim podacima u Crnoj Gori je 16 osoba zaraženo virusom korona, a pod medicinskim nadzorom je više od 5.000 osoba.

Premijer Marković je poručio da je Crna Gora na početku borbe protiv novog virusa.

Marković je istakao da se u pet dana od pojave korona virusa u Crnoj Gori broj zaraženih uvećao deset puta, i da od sada neće biti praštanja za nepoštovanje pravila, mjera i naredbi, da su brojne mjere donijete kako bi građani bili zaštićeni u najvećoj mjeri, te da je spisak građana u samoizolaciji objavljen zato što je pravo na zdravlje i život iznad prava na bezuslovnu zaštitu ličnih podataka.

“Procijenili smo da je pravo na zdravlje i život iznad prava na bezuslovnu zaštitu ličnih podataka. Zato i nije vrijeme za pravna nijansiranja, nego za spašavanje ljudskih života", poručio je crnogorski premijer.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Prema njegovim riječima stanje u kojem se Crna Gora danas nalazi, svakog dana ostavlja nesagledive posljedice na crnogorsku ekonomiju, na budžet i živote građana.

Podsjetio je da u vrijeme u koje cijela Evropa drhti pred epidemijom koronavirusa, kada je samo u jednom danu u Italiji umrlo gotovo 800 ljudi, kada države zatvaraju granice Crna Gora svoje granice drži otvorenima i dovodi hiljade svojih građana iz ugroženih područja.

XS
SM
MD
LG