Dostupni linkovi

U Srbiji registrovano 188 slučajeva korona virusa


Medicinski radnik u zaštitnom odelu prebacio je pacijenta za koga se sumnja da ima korona virus (COVID-19) na infektivnu kliniku u Beogradu, 17. mart 2020
Medicinski radnik u zaštitnom odelu prebacio je pacijenta za koga se sumnja da ima korona virus (COVID-19) na infektivnu kliniku u Beogradu, 17. mart 2020

U Srbiji je do 8 časova 22. marta registrovano ukupno 188 potvrđenih slučajeva COVID 19, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 28 osoba od kojih je 17 pozitivno i 11 negativno na novi korona virus.

Od 17 potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih 11 je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih šest ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima, navodi se na sajtu Ministarstva.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak do sada je testirano ukupno 700 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je oštrije mere u borbi protiv korona virusa koje će podrazumevati i dvanaestočasovnu zabranu kretanja u Srbiji.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će 21. marta uveče predložiti Vladi Srbije da zabrana kretanja umesto od 20 sati do pet sati, traje od 17 sati do pet sati ujutro.

On je najavio oštrije mere ukoliko se građani ne budu pridržavali postojećih mera.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Vlada Srbije je 21. marta pooštrila mere u pokušajima da suzbije širenje tog virusa i obustavila gradski prevoz na teritoriji Srbije.

Takođe, novim merema se zabranjuje rad svih objekata i lokala unutar tržnih centara izuzev samoposluga, prodavnica hrane i apoteka.

Mera zabrane boravka u svim parkovima i javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport stupa na snagu 21. marta od 20 sati.

XS
SM
MD
LG