Dostupni linkovi

VOICE: Prihvatni centar za migrante u Subotici zatvoren, postaje karantin


Camp in Sid, Serbia
Camp in Sid, Serbia

Prihvatni centar u Subotici je zatvoren, a porodice migranata koje su bile smeštene u ovom objektu, raspoređene su u druge centre, potvrđeno je danas iz Komesarijata za izbeglice i migracije za Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Iz Komeserijata su naveli da "niko od zaposlenih ni od migranata nije bio zaražen korona virusom".

Prema nezvaničnim informacijama, objekat Prihvatnog centra u Subotici trebalo bi da bude osposobljen za prihvat državljana Srbije koji su došli iz inostranstva, a koji prekrše kućni karantin od 14 ili 28 dana, navodi VOICE.

Sličan scenario sproveden je u Vojnoj ustanovi Morović, gde je tokom jučerašnjeg dana formiran kamp u kojem je smešteno oko 60 osoba, državljana Srbije koji su pristigli na Granični prelaz Horgoš iz inostranstva, a nemaju prebivalište na teritoriji Srbije.

Organizacija "Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila” juče je na svom nalogu na Tviteru objavila informaciju da su porodice izbeglica, bez detaljnih informacija, prebačene autobusima u Beograd.

"Danas su autobusima sve izbegličke porodice iz subotičkog kampa prebačene u kamp u Beogradu na dva meseca. Kamp je zatvoren, a svi su zamoljeni da udju u autobuse, bez detaljnijih informacija o čemu je reč, tako da su mnogi zbunjeni i uplašeni dok naoružana vojska sprovodi ovu akciju", navedeno je u postu ove organizacije.

Objekat Prihvatnog centra u Subotici predat je na dalje upravljanje nadležnim državnim organima.

XS
SM
MD
LG