Dostupni linkovi

Policija Kantona Sarajevo provjerava građane u samoizolaciji


Policajac u Bosni i Hercegovini, ilustrativna fotohgrafija
Policajac u Bosni i Hercegovini, ilustrativna fotohgrafija

Postupajući po zahtjevima nadležnih inspekcijskih organa, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo tokom 19. marta izvršili su 511 kontrola poštivanja izrečenih mjera izolacije, a u 39 slučajeva osobe kojima je izrečena navedena mjera nisu zatečene na adresi.

O tome su odmah obaviješteni nadležni inspekcijski organi radi preduzimanja daljnjih mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Iz MUP-a apeluju na sve građane da se strogo pridržavaju naloženih mjera nadležnih organa u vezi sa pandemijom korona virusa, pogotovo oni građani kojima su izdata rješenja inspekcijskih organa u vezi izrečene mjere izolacije.

MUP Kantona Sarajevo: Građani da budu oprezni

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i dalje će, osim redovnih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, nastaviti kontinuirane aktivnosti na provođenju mjera nadležnih organa i institucija u vezi sa proglašenim stanjem nesreće, najavljeno je iz te institucije.

Odjeljenje za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo poziva građane na oprez zbog postojanja navodne grupe osoba koji pljačkaju stanove.

"S obzirom da su se pojavile određene informacije o navodnoj grupi osoba koje u bijelim mantilima dolaze na pojedine adrese predstavljajući se kao radnici određenih preduzeća koja se bave dezinfekcijom, odnosno, deratizacijom objekata, te tako vrše krivična djela, obavještavamo javnost da do ovog momenta nije bilo prijava koje se odnose na ovakav oblik vršenja krivičnih djela, ali svakako pozivamo na oprez, jer uvijek postoji određen broj osoba sklonih vršenju krivičnih djela koji pokušavaju zloupotrijebiti stanje u kojem se naše društvo nalazi", ističu iz MUP-a KS.

S tim u vezi, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS će poduzeti dodatne mjere pojačanog obilaska terena, a u slučaju da se uistinu dogodi ovakva pojava, potrebno da se takav slučaj prijavi nadležnoj PU ili Operativnom centru Uprave policije.

XS
SM
MD
LG