Dostupni linkovi

Hapšenja u Srbiji zbog širenja panike o korona virusu i kršenja mera samoizolacije


Policijski službenici čuvaju granične prelaze u Srbiji usled vanrednog stanja zbog korona virusa
Policijski službenici čuvaju granične prelaze u Srbiji usled vanrednog stanja zbog korona virusa

Policija u Loznici uhapsila je Ž.Ć. (62) iz okoline tog grada osumnjičenog za širenje panike i nereda, saopštila Policijska uprava u Šapcu.

Sumnja se da je on tokom marta ove godine, koristeći lažni profil na jednoj društvenoj mreži iznosio netačne informacije u vezi sa korona virusom, što je izazvalo strah i paniku.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, i on je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu u Loznici.

Sudija za prethodni postupak osnovnog suda u Loznici mu je odredio mu je pritvor do 30 dana.

Hapšenja zbog kršenja mera samoizolacije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izjavio da su zbog nepoštovanja propisanih mera u borbi protiv virusa korona u Srbiji noćas uhapšene 154 osobe.

"To su uglavnom ljudi koji su napuštali svoje kuće i nalazili se mimo mesta boravka”, rekao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije i dodao da se vladine mere uglavnom poštuju.

Uhapšen i policajac

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) saopštilo je i da su pripadnici Sektora unutrašnje kontrole u Jagodini uhapsili policijskog službenika S.C. (50) zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

On je osamdesetogodišnjem muškarcu omogućio kretanje na javnom mestu uprkos meri samoizolacije koja mu je izrečena po povratku u zemlju.

MUP je naveo da se sumnja se da je S.C. po povratku sa posla, u policijskoj uniformi, tog sugrađanina otpratio od kuće do jedne banke u Jagodini.

XS
SM
MD
LG