Dostupni linkovi

Tužilaštvo BiH: Procesuiraćemo svako ugrožavanja zdravlja i sigurnosti građana


Sudnica u Bosni i Hercegovini, ilustrativna fotografija
Sudnica u Bosni i Hercegovini, ilustrativna fotografija

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine procesuirati će sve pojave ugrožavanja zdravlja I sigurnosti građana, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

“Efikasno otkrivanje i procesuiranje svih kaznenih djela koja bi mogla ugroziti zdravlje i sigurnost građana, a u svezi sa spriječavanjem i zaštitom širenja korona virusa COVID-19, od izuzetne je važnosti jer se pokazalo da neodgovorno i nezakonito ponašanje pojedinca, može prouzročiti nesagledivu štetu za građane", stoji u saopštenju Tužilaštva BiH.

Navode i da će procesuiranje krivičnih djela iz nadležnosti Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koja se odnose na ugrožavanje zdravlja i sigurnosti građana, imati prioritet u radu i hitnost u postupanju, a naročito kada su počinitelji službene osobe.

"Tužilaštvo BiH poziva sve građane da prijave nadležnim institucijama saznanja o svakom nepoštivanju odluka nadležnih institucija, te neodgovornom i nezakonitom ponašanju, kako bi se spriječile i prevenirale posljedice tih krivičnih djela", saopćeno je iz te institucije.

Također, naglašavaju da nezakonito i neodgovorno ponašanje službenih osoba i pojedinaca može prouzrokovati nesagledivu štetu te je bitno da Tužilaštvo BiH, kao i sva druga nadležna tužilaštva u BiH, bez odlaganja procesuiraju počinitelje.

XS
SM
MD
LG