Dostupni linkovi

Simboli Beograda u bojama Italije, Kine, Španije, Irana i Francuske


Grad Beograd od večeras, u znak solidarnosti, gradske simbole obeležava bojama zastava Italije, a u narednim danima Kine, Španije, Irana i Francuske.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Andreja Mladenovića na taj način se na simboličan način pruža se podrška ljudima koji se bore sa virusom korona, ali i, kako je rekao, zahvalnost Kini za pomoć koju pruža Srbiji.

„Planirano je da se nekoliko objekata kao što su Palata Albanija, Most na Adi, Most ’Gazela’, Brankov most, Novi železnički most i Narodna skupština, 19. i 20. marta obeleže bojama italijanske zastave. U znak zahvalnosti narodu Kine za svu podršku i pomoć koju nam pruža svih ovih godina, ali i u ovim teškim trenucima, ista zdanja obeležiće se nacionalnim bojama Kine 21. i 22. marta. Nastavićemo sa ovakvom simboličnom podrškom i narodu Španije 23. i 24. marta, narodu Irana 25. i 26. marta, kao i narodu Francuske 27. i 28. marta“, objasnio je Mladenović u izjavi objavljenoj na sajtu Grada Beograda.

Poruka ove simbolike, dodao je Mladenović, jeste da nema predaje i da "svi zajedno možemo da pobedimo pošast koja je zadesila čitav svet".

XS
SM
MD
LG