Dostupni linkovi

Još tri zaražena u Hrvatskoj, 102 ukupno


Klinički centar Dubrava, Zagreb, 18 mart 2020.
Klinički centar Dubrava, Zagreb, 18 mart 2020.

U Hrvatskoj su potvrđena jos tri slučaja zaraze korona virusom čime se broj povećao na 102.

"Pet je izliječenih. Situacija je još uvijek epidemiološki vrlo dobra", kazala je na redovitoj konferenciji za novinare u 9 ujutro načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba Bujević. Dvije osobe imaju "srednje teške" simptome bolesti, a ostali blage, kazala je. Od srijede navečer su 12 osoba novooboljele, a testirane su 1264 osobe.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Stariji muškarac iz Istre koji je jučer preminuo u izolaciji bio je pozitivan na koronavirus, ustanovljeno je tijekom noći, a u toku je postupak u kojem će se ustanoviti je li koronavirus bio i uzrok smrti, dodala je.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izvijestio je da je 12.519 osoba u samoizolaciji, od toga je 760 kontakata koje se prati. U karanteni je 79 osoba, kao i dodatnih 18 vozača kamiona.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da do ujutro nije bilo ulaska stranih državljana u Hrvatsku, osim onih u tranzitu koji su već napustili Hrvatsku.

"Situacija je i dalje kontrolabilna", kazao je. On je izvijestio da se mjere zabrane rada nekih trgovina i usluga i ograničavanja javnih okupljanja provode od ponoći.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotićje – povodom kritika da se ne testira dovoljno slučajeva, i vijesti da se testira i privatno, kazala da je "u Hrvatskoj dijagnostika uspostavljena među prvima u Europi" . Testiranje od strane nestručnih osoba i pomoću nevalidiranih testova može dovesti do kaosa većeg nego da se uopće ne testira, kazala je i poručila:

"Da sustav testiranja u Hrvatskoj nije postavljen kvalitetno i na vrijeme, imali bismo do sada desetke tisuća oboljelih".

Pet stvari koje treba da znate o korona virusu i maskama
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

XS
SM
MD
LG