Dostupni linkovi

Od ponoći u Hrvatskoj zatvaranje svega što nije nužno


Medicinski radnik meri temperaturu
Medicinski radnik meri temperaturu

Danas je u Hrvatskoj zabilježeno 6 novooboljelih, ukupno je zaraženo 87 osoba, a njih 5 je izliječeno, izvijestio je na redovitoj konferenciji za novinare ministar zdravstva Vili Beroš.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da od ponoći na snagu stupaju mjere ograničavanja širenja epidemije koronavirusa - otkazivanje na 30 dana svih javnih, sportskih ili kulturnih okupljanja i obustava rada na 30 dana svih trgovina i usluga koje nisu nužne za funkcioniranje svakodnevnog života.

Neće biti zatvorene trgovine živežnim namirnicama, lijekovima i higijenskim potrepštinama, ortopedskim pomagalima, potrepštinama za djecu, trgovine sa hranom za kućne ljubimce, kiosci i pekarne.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak najavio je vrlo skoro proširenje kapaciteta u svojoj instituciji na nekoliko stotina dnevno.

HZJZ je jedna od 3 institucije u Zagrebu koje provode testiranje na koronavirus, a u sljedećih nekoliko dana kreće testiranje u Rijeci, Splitu i Osijeku.

"Rezultati testa osobe koja je u noći od utorka na srijedu umrla u samoizolaciji u Istri bit će poznati tek u večernjim satima, jer je poslani uzorak kontaminiran, i trebalo je dostaviti novi", poručio je Capak.

XS
SM
MD
LG