Dostupni linkovi

Vlada RS usvojila mjere za ublažavanje posljedica po privrednike


Zgrada Vlade Republike Srpske, Banja Luka
Zgrada Vlade Republike Srpske, Banja Luka

Vlada Republike Srpske usvojila je u petak mjere za ublažavanje štetnih posljedica korona virusa na privredne subjekte u Republici Srpskoj.

U mjerama su odgoda plaćanja poreza na dobit i svih obaveza po završnom računu za 2019. godinu do 30.06.2020. godine, hitna isplata povrata poreza i doprinosa za povećanje plata u 2019., a kod najugroženijih privrednih subjekata, koji rade sa zemljama koje su najteže pogođene virusom korona, vršiće se analiza stanja pojedinačno.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Na konferenciji za novinare je saopšteno kako domaća prerađivačka industrija ima dovoljno zaliha i da nema potrebe za gužvama u trgovinama.

Kako je rečeno, osnovni problem je nemogućnost izvoza u zemlje Evropske unije, te da se pokušava riješiti problem kamiona iz Bosne i Hercegovine koji se nalaze na granici između Slovenije i Italije.

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Vjekoslav Vuković za Radio Slobodna Evropa je izjavio da je potpuno blokirana granica između Slovenije i Italije za prevoz roba u petak oko podne.

XS
SM
MD
LG