Dostupni linkovi

Vozači kamiona iz BiH blokirani na granici Slovenije i Italije


Ilustracija
Ilustracija

Potpuno je blokirana granica između Slovenije i Italije za prevoz roba u petak oko podne, rekao je predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Vjekoslav Vuković za Radio Slobodna Evropa.

„Došlo je do problema sa zagušenjem. Svi prevoznici koji idu iz pravca Austrije, preko Slovenije za Hrvatsku, kao i iz Italije za Sloveniju i Hrvatsku su na istim cestama. Dakle, jednostavno došlo je do katastrofe, zakrčenja Slovenije. To su kolone dužine preko 20 kilometara. To je neodrživo, zbog vozača, zbog štete, zbog mogućnosti širenja virusa, zbog troškova u transportu, njihove prehrane i tako dalje. Jednostavno Slovenija je donijela takvu odluku.“ – rekao je Vuković.

Dodaje da je najbolje da vozači, koji idu za Italiju, prije nego što krenu na put provjere kakvo je stanje na putevima u Sloveniji.

Samo dan ranije objavljeno je kako se kamionima iz Bosne i Hercegovine ne dozvoljava se ulazak u Hrvatsku, a vozači koji dolaze iz Italije i koji su ušli u Hrvatsku su zaustavljeni u ovoj zemlji.

Oko 150 vozača iz BiH koji su bili blokirani u Italiji od četvrka se nalaze na putu kući. Trenutno nije poznato koliko je vozača zarobljeno u kolonama na koridorima kroz Hrvatsku i Sloveniju.

XS
SM
MD
LG