Dostupni linkovi

U Srbiji još pet slučajeva korona virusa, 24 ukupno


Ministarstvo zdravlja Srbije saopštilo je 12. marta da je u Srbiji do 18 časova registrovano ukupno 24 potvrđenih slučajeva korona virusa.


Na sajtu ministarstva se navodi i da jedan pacijent zaražen novim korona virusom, koji leži u KC Vojvodina, ima težu kliničku sliku bolesti i nalazi se na odeljenju intenzivne nege, dok ostalih 18 imaju lakšu kliničku sliku bolesti u stabilnom su stanju i dobro se osećaju.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 185 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od danas su u Srbiji stupile na snagu nove mere koje je uvela Vlada Srbije, a koje predviđaju zabranu zatvorenih skupova sa više od 100 ljudi.

Manji granični prelazi su privremeno zatvoreni, a saobraćaj se usmerava na glavne prelaze.

Vlada Srbije je ranije uvela privremenu zabranu ulaska u Srbiju za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom korona virusom. To se odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama Republike Kine, Južne Koreje, Irana i delovima Švajcarske.

Vlada je pozvala građane Srbije koji rade u inostranstvu i koji dolaze sa područja sa intenzivnom transmisijom korona virusa, a planiraju dolazak u zemlju za predstojeće Uskršnje praznike, da putovanje odlože.

"Takođe, apeluje se na građane da prilikom organizacije privatnih događaja kao što su svadbe, krštenja i slične manifestacije sa većim brojem ljudi, da ti događaji budu organizovani u skladu sa odlukom koja se odnosi na javne skupove", navodi se na sajtu Vlade Srbije.

XS
SM
MD
LG