Dostupni linkovi

U Srbiji nema novih slučajeva obolevanja od virusa korona


U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak do sada je testirana ukupno 91 osoba
U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak do sada je testirana ukupno 91 osoba

U Srbiji nema novih registrovanih slučajeva obolelih od korona virusa, objavljeno je u nedelju popodne na internet stranici Ministarstva zdravlja covid19.rs.

Od objavljivanja poslednjeg izveštaja do nedelje, 8. marta u 18 časova, testirani su uzorci tri osobe, i svi su bili negativni na korona virus.

Do sada je u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano ukupno 94 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U Subotici je 6. marta potvrđen je prvi slučaj zaraze virusom covid-19.

Oboleli od korona virusa je, u međuvremenu, zbog porasta telesne temperature, prebačen iz bolnice u Subotici u Klinički Centar Vojvodine, gde ga je obišao direktor Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović, prenosi sajt covid19.

„Sve dalje mere u vezi sa njegovim lečenjem će se koordinisati sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i ekspertima koji imaju značajno iskustvo u lečenju ovakvih bolesnika. Svi kontakti prvog reda su ispitani, oni su i dalje pod zdravstvenim nadzorom i svi testovi koji su do sada urađeni su negativni. U Srbiji, osim ovog pacijenta, nema nijednog drugog potvrđenog slučaja infekcije covid-19“, rekao je Stevanović.

U međuvremenu je objavljeno da je jedan državljanin Srbije među zaraženim članovima posade kruzera koji se nalazi kod San Franciska na kome je trenutno 3.400 putnika i članova posade.

Kontrola korona virusa u državama Zapadnog Balkana
Kontrola korona virusa u državama Zapadnog Balkana

XS
SM
MD
LG