Dostupni linkovi

Katnić: Tužilaštvo traži Đukića zbog pokušaja unošenja 100 lažnih legitimacija ruske IPA-e


Boro Đukić
Boro Đukić

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić je kazao da tužilaštvo vodi izviđaj i potražuje Podgoričanina Bora Đukića, bivšeg počasnog konzula Rusije u Crnoj Gori, zbog pokušaja unošenja 100 lažnih legitimacija ruske Međunarodne asocijacije policajaca (IPA).

"Podgoričanin Boro Đukić je, prema našim saznanjima, u Crnu Goru unio ili pokušao preko drugih lica da unese 100 legitimacija", kazao je Katnić, pokazujući novinarima u Podgorici legitimaciju sa svojom fotografijom.

"To je Rosian, ruski dio te međunarodne policije i veoma liči našim policijama. Ne mogu vam reći više u vezi toga. Izviđaj se vodi. Može biti kriminalna organizacija, a može ispasti i falsifikovanje isprave ili u pokušaju. Ovo nijesu falsifikovane, nego originalne samo nemaju broj. Ovo sam ja stavio sliku, da vidite kako izgleda, kad se pokaže. Ja sam je sad stavio prije pola sata, Rusian, Rusija", rekao je Katnić pokazujući legitimaciju.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je rekao da je Đukić pošao "na pecanje na Kamčatku".

U martu 2018. Crna Gora proglasila je Bora Đukića za personu non grata i uskratila mu saglasnost za djelovanje počasnog konzula Ruske Federacije u Podgorici.

Đukić: Rusija štiti svijet od terorizma
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:19 0:00

Takva odluka zvanične Podgorice uslijedila je nakon što je oko 20 zemalja članica Evropske unije odlučilo da protjeraju ruske diplomate u znak solidarnosti sa Velikom Britanijom u slučaju trovanja ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke.

Boro Đukić, bivši počasni konzul Ruske Federacije u Crnoj Gori, javno je 2018. podržao predsjedničku kampanju Marka Milačića, lidera vanparlamentarne partije Prava Crna Gora, koji je inače vodio otvorenu anti-NATO kampanju i promovisao bliske veze sa Rusijom.

XS
SM
MD
LG