Dostupni linkovi

Osmani odbila Tačijev zahtev da se obrati Skupštini Kosova


Vjosa Osmani
Vjosa Osmani

Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani odbila je zahtev predsednika Kosova Hašima Tačija (Hashim Thaci) da se u sredu u 16 sati obrati poslanicima Skupštine Kosova, u vezi njegove posete Sjedinjenim Državama.

Kako je istakla u odgovoru na Tačijevo pismo u sredu ujutru u kojem je zahtevao to obraćanje, jedan takav zahtev Skupštini treba da se pošalje nekoliko dana unapred, kako bi Skupština imala dovoljno vremena da organizuje sednicu.

Istakla je da se većina poslanika Skupštine aktuelno bavi organizacijom aktivnosti a povodom obeležavanja Epopeje Oslobodilačke vojske Kosova koje će se održati 5., 6., i 7. marta, dok je jedna posebna sednica zakazana za 9. mart koja će biti posvećena senzibilizaciji javnosti o žrtvama seksualnog nasilja tokom rata na Kosovu.

“Vaš zahtev da se obratite Skupštini tretiraće se na prvom sastanku predsedništva Skupštine koji će se održati nakon 9. marta”, dodaje se u odgovoru, saopšteno je iz Skupštine.

Nakon ovakvog odgovora predsednice Skupštine, Tači je zakazao konferenciju za novinare danas u 16 časova.

Tači je, inače, u sredu na margini jednog događaja kazao da ukoliko mu se onemogući obraćanje u Skupštini, onda će to uraditi putem konferencije za novinare. Tom prilikom je takođe najavio i sastanak sa svim političkim liderima.

Ranije je izjavio da "veruje da je sastanak sa američkim zvaničnicima i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beloj kući u ponedeljak trenutak kritičnog i pozitivnog skretanja da se "pod rukovodstvom SAD, lideršipom predsednika Trampa, dinamikom ambasadora Grenela postigne sporazum u bliskoj budućnosti".

XS
SM
MD
LG