Dostupni linkovi

Kurti: Susret Tačija i Vučića propao


Premijer Kosova Aljbin Kurti

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je na margini jednog događaja u Prištini da je jučerašnji sastanak predsednika Kosova i Srbije Hašima Tačija i Aleksandra Vučića u Beloj kući u Vašingtonu “koristan neuspeh za Kosovo” s obizirom na to da nije bilo zajedničkog obraćanja “a kamoli nekog sporazuma”.

Kurti je kazao da nije imao saznanja o tom sastanku, već samo da zna da je Tači zainteresovan da se obrati Skupštini Kosova o tome.

“Verujem da pre nego što je otišao trebao je da dođe u Skupštinu, trebao je da dođe kod novog premijera, kako bi se dogovorili o spoljnoj politici. Mi ćemo kao Kosovo imati jednu spoljnu politiku i pogrešno je i štetno što nije prvo došao u naše institucije pre nego što je pokušao da postigne dogovor sa predsednikom Srbije”, dodao je Kurti.

Predsednici Kosova i Srbije sastali su se u Beloj kući tokom njihovih odvojenih poseta Sjedinjenim Državama.

"To je bio sastanak dobre volje u angažovanjima SAD-a da se pitanja između Kosova i Srbije, o pitanju dobrosusedskih odnosa, okončaju jednom zauvek", kazao je predsednik Kosova Hašim Tači nakon sastanka za Radio Slobodna Evropa (RSE).

XS
SM
MD
LG