Dostupni linkovi

Vučić: Građani odlučuju kako ću obavljati dužnost predsednika, a ne 'neko iz Sarajeva' 


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u četvrtak 27. februara, 'poručio svojim kritičarima iz Sarajeva da mu ne objašnjavaju kako da obavlja posao predsednika" jer to "rade građani Srbije na izborima", prenijela je agencija Beta.

"Svedoci ste da sam uvek govorio najtiše i najkorektnije moguće, uvek sam pokazivao puno poštovanje prema Bošnjacima, Hrvatima i drugima", rekao je Vučić na otvaranju jednog hotela u Beogradu, komentarišući primedbe iz Bosne i Hercegovine.

Kako je rekao, "hvala im što mi govore kako da obavljam posao predsednika" i dodao da "kod nas svako može da se kandiduje za to mesto, potrebno je samo da bude naš državljanin".

Ocenio je da se u regionu vodi "kampanja da se Srbija optuži za sve", a "usput i Rusija", i rekao da na njegovo pitanje o tome oni koji to rade nemaju odgovor šta je Srbija loše uradila, već mu kažu "zašto ne sprečavaš Milorada Dodika" u njegovim postupcima.

"Nije moje da ga sprečavam niti da ga ne sprečavam", rekao je Vučić i ocenio da je situacija u regionu "krhka", a da se on "uvek trudi da su odnosi najbolji", prenosi Beta.

XS
SM
MD
LG