Dostupni linkovi

Vučić prenio Grenelu zabrinutost zbog situacije u BiH


Richard Grenell i Aleksandar Vučić
Richard Grenell i Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je prenio specijalnom izaslaniku predsednika Sjedinjenih Država Ričardu Grenelu da je pomalo zabrinut za situaciju u Bosni i Hercegovini, ali i da se nada da će svi zajedno imati dovoljno snage i pameti da sačuvaju stabilnost i mir, piše Pink, a prenosi Beta.

Vučić je rekao i da je u telefonskom razgovoru sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom "osjetio dozu brige i zabrinutosti" i da je "vidio da ga je pogodila" odluka Ustavnog suda BiH.

Naime, politički predstavnici iz Republike Srpske povukli su se iz odlučivanja u državnim institucijama BiH, dok se ne usvoji novi zakon o Ustavnom sudu na način da se iz njega izbace strane sudije.

Sve je uslijedilo nakon što je Ustavni sud BiH donio odluku prema kojoj je poljoprivredno zemljište vlasništvo države, a ne entiteta.

"U subotu, na Dan državnosti Srbije, temeljnije ću razgovarati o tome sa Dodikom", naglasio je Vučić. Istakao je i da će Srbija uvijek biti uz svoj narod.

"Volim da dobijem sve informacije, da budem dobro pripremljen, da o svim opcijama dobro razmislim, kao i o posljedicama, a tek onda da se donesu odluke", rekao je Vučić.

XS
SM
MD
LG