Dostupni linkovi

Ministarstvo odbrane Crne Gore demantuje medijske navode o pripremi vojske


Crnogorsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da tvrdnje koje su objavili pojedini mediji da se u toj zemlji vojska priprema za izlazak na ulice nisu tačne.

Kako se navodi u saopštenju, Vojska Crne Gore izvršava svoju ulogu u skladu sa Ustavom i zakonima svoje zemlje i u tome je neće pokolebati ni SPC, ni srpski tabloidi, "kao perjanice velikosrpskog projekta u regionu".

"Oni to dobro znaju, ali tekstovima, kao što je ovaj pod naslovom 'I vojsku pripremaju za izlazak na ulice', misle da mogu podići već vidno splaslu energiju političkih protesta zvanih 'litije' u organizaciji SPC", navodi ministarstvo.

Navedeni tekst objavile su Večernje novosti u izdanju za utorak, 25. februar. U njemu se navodi da je deo pripadnika Vojske Crne Gore od svojih starešina dobio instrukciju da bi u slučaju pogoršanja bezbednosne situacije mogao biti angažovan na zadacima očuvanja javnog reda i mira, kao asistencija policiji.

"I ovo pitanje znaćemo da rešimo na miran, evropski način. Crna Gora ima sve potencijale za to, kao i poluge da očuva stabilnost i bezbednost države i svojih građana", navodi se u reagovanju na pomenuti tekst.

XS
SM
MD
LG