Dostupni linkovi

Trump prikrivenim napadom protiv Pelosi i Romneya


Američki predsjednik Donald Trump tokom Molitvenog doručka drži kopiju dnevnih novina USA Today sa naslovom o njegovom oslobađanju u Senatu
Američki predsjednik Donald Trump tokom Molitvenog doručka drži kopiju dnevnih novina USA Today sa naslovom o njegovom oslobađanju u Senatu

Američki predsjednik Donald Trump optužio je u četvrtak, dan nakon oslobađajuće presude u Senatu, one koji su podržavali njegov opoziv da se licemjerno skrivaju iza svoje vjere.

"Kao što svi znaju, moja porodica, naša velika zemlja i vaš predsjednik prošli su kroz strašno iskušenje zbog nekih veoma nepoštenih i korumpiranih ljudi" rekao je Donald Trump tokom godišnjeg Nacionalnog molitvenog doručka u Washingtonu.

Trump je govorio sa pozornice na kojoj su mu se pridružili lideri Kongresa uključujući predsjedavajuću Zastupničkog doma Nancy Pelosi koja je vodila proces opoziva protiv njega.

"Uradili su sve što su mogli kako bi nas uništili i na taj način veoma naštetili našoj naciji", rekao je Trump dok je u ruci držao dvoje novine sa naslovom 'Oslobođen'.

"Ne volim ljude koji svoju vjeru koriste kako bi opravdali to što rade a za šta znaju da je loše", rekao je Trump u očitom referiranju na senatora iz Utaha Mitta Romneya, dugogodišnjeg Trumpovog kritičara koji je bio jedini republikanac koji je glasao za Trumpovo uklanjanje iz kancelarije.

Ovo je bila prva javna reakcija Trumpa nakon što je Senat sa republikanskom većinom u glasanju 52 prema 47 oslobodio američkog predsjednika po obje tačke optužnice: za zloupotrebu položaja i ometanje rada Kongresa.

XS
SM
MD
LG