Dostupni linkovi

Protest u Kragujevcu: 'Režim u panici zbog najavljenog bojkota izbora'


Članovi Organizacionog odbora građanskog protesta "1 od 5 miliona Kragujevac", večeras su podsetili sugrađane na početke proteste u njihovom gradu ocenivši da su dali veoma dobre rezultate jer su uzdrmali režim koji je sada u panici zbog najavljenog bojkota izbora.

Sa Đačkog trga su poručili da snažno podržavaju bojkot predstojećih izbora i da ćeprotestima započetim 5. januara 2019. godine, nastaviti borbu za fer i poštene izbore i obnovu urušenih institucija.

Govoreći o "učinku" dosadašnjih protesta i bojkotu predstojećih izbora, dr Vlada Đorđević, jedan od članova odbora je ocenio da su protesti uzdrmali vlast koja je sada ozbiljno uplašena zbog najave bojkota.

"Zahvaljujući protestima, vlast je od potpune arogancije postala manja od makovog zrna. Njihov sistem se ubrzano raspada, šrafovi lete na sve strane i nalaze se upotpunoj panici", rekao je Đorđević i dodao da "smanjivanje cenzusa u izbornoj godini je potez očajnika".

On je ocenio da "borba započeta pre godinu dana nije završena" i da će protesti biti nastavljeni, sve do konačne pobede.

Poručio je da država ima institucije, ali da one ne funkcionišu jer su pod kontrolom vlasti, zbog čega je neophodna borba za njihovu nezavisnost i samostalnost u radu.

Nebojša Veljković, član odbora i jedan od inicijatora i organizatora protesta, ocenio je da oni sada daju "slatke plodove", posebno naglasivši da će protesti biti nastavljeni, a bojkot izbora snažno podržan.

Veljković se založio za zaustavljanje odlaska mladih stručnjaka u inostranstvo, rekavši da se taj problem mora rešavati konkretnim merama, a ne praznim rečima.

Odliv mozgova stručnjaka i dobrih majstora zaustaviće se tako što će se napraviti sistem u kome će se najbolji zapošljavati i moći da napreduju u svojoj zemlji.

"Svako od nas u firmi u kojoj radi može da vidi ljude koji nisu poznati po svojim profesionalnim postignućima i znanju, već samo po tome što imaju člansku kartu vladajuće stranke", kazao je Veljković.

On je pozvao Kragujevčane da se i sledeće subote okupe na Đačkom trgu, poručivši da je potrebno "da nas svaki put bude sve više i više, jer i bojkot zahteva borbu".

"Mi snažno podržavamo bojkot, jer je to jedini pravi put do fer i poštenih izbora", rekao je Veljković i dodao da građani "ne smeju da gube nadu i da samo složni i ujedinjeni mogu da se izbore sa ovim režimom Aleksandra Vučića".

XS
SM
MD
LG