Dostupni linkovi

Ponovo protesti u Kragujevcu


Biljana Stojković na protestu u Kragujevcu
Biljana Stojković na protestu u Kragujevcu

Govoreći na obnovljenom građanskom protestu u Kragujevcu koji je večeras održan na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije, profesorka beogradskog Univerziteta, Biljana Stojković, ocenila je da građani prošle godine nisu uspeli da obore vlast ali da se nadaju da će to učiniti ove godine.

"Iako nismo oborili vlast, odneli smo dve velike, ohrabrujuće pobede. Prva je oslobađanje Univerziteta u Beogradu i proglašavanje plagijata ministra Siniše Malog, a druga je naša solidarnost sa uzbunjivačem iz Krušika Aleksandrom Obradovićem", rekla je Stojković ističući da je "solidarnost zaista naša snaga".

"Mi smo svesni toga da je ova država neprijateljska prema građanima, rekla je Stojković i istakla da se od nje ne može očekivati nikakva zaštita već samo napadi na građane i na njihove slobode. Dakle, ostaje nam samo da se sami organizujemo i da se sami branimo. Odbranićemo se jedino ukoliko ostanemo zajedno, ukoliko ostanemo solidarni. Upamtite, oni se plaše nas", rekla je Stojković.

Uzbunjivač Obradović na građanskom protestu u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:46 0:00

Narodna poslanica Skupštine Srbije Marinika Tepić apostrofirala je probleme namenske industrije Srbije koja je izložena sve većim uticajima vlasti i kriminalnih grupa.

"Juče nam je stigla nemila vest da je vlada ekspresnom uredbom objedinila u grupaciju odbrambene industrije Srbije i vašu fabriku Zastava oružje. Ja ne sumnjam da će Mladen Petković, koga su iz Krušika poslali vama ovde u Kragujevac, maestralno da zloupotrebljava vašu fabriku, koja je decenijama hranila ne samo ovaj grad već i celu Srbiju", rekla je Tepić.

Ona je dodala da privatizacija namenske industrije "na mala vrata" ne samo da vodi u zloupotrebu, već i u opasnost da nestaju čitavi pogoni.

Građanski aktivista Srđan Milivojević je optužio vlast da od građana krije istinu o brojnim aferama počev od nerazjašnjenih okolnosti pod kojima je pao helikopter do rušenja Hercegovačke ulice i najveće plantaže marihuane u Evropi na imanju Jovanjica.

"U Srbiji nema snimka kada sin vlasnika televizije Pink pregazi devojku na pešačkom prelazu. Kad pucaju Oliveru Ivanoviću u leđa u Kosovskoj Mitrovici - nema snimka, kad strada Stanika Gligorijević - nema snimka. Nema snimka ni rušenja u Hercegovačkoj jer Srbijom upravlja SNS - Stranka Nestalih Snimaka", rekao je Milivojević.

On je optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića za kršenje ustava i otimanje države od građana.

Prvo ovogodišnje okupljanje građana na protestu protiv aktuelne vlasti prošlo je bez ikakvih incidenata a učesnici su se nakon govora ispred gimnazije mirno razišli.

XS
SM
MD
LG