Dostupni linkovi

Kragujevac: Za eventualne incidente u CG krivi režimi u Podgorici i Beogradu


Protest '1od5miliona' u Kragujevcu, 11 januar 2020.
Protest '1od5miliona' u Kragujevcu, 11 januar 2020.

Slobodne institucije i poštovanje Ustava je ono što su Kragujevčani zatražili okupivši se po drugi put ove godine, na protestu 1 od 5 miliona, na Đačkom trgu. Pred Prvom kragujevačkom gimnazijom okupljenima su se obratili Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke i Savo Manojlović iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti rekao je večeras na građanskom protestu u Kragujevcu da će, ukoliko dođe do bilo kakvog incidenta u Crnoj Gori, odgovornost snositi režimi u Podgorici i u Beogradu.

Dovoljna je jedna varnica, jedna usijana glava zapaljena mržnjom pa da dođe do sukoba neslućenih razmera", rekao je Manojlović
Dovoljna je jedna varnica, jedna usijana glava zapaljena mržnjom pa da dođe do sukoba neslućenih razmera", rekao je Manojlović

"Pozivamo ih da se ne igraju sukoba kao što su se igrali njihovi ideološki roditelji devedesetih godina. Dovoljna je jedna varnica, jedna usijana glava zapaljena mržnjom pa da dođe do sukoba neslućenih razmera", rekao je Manojlović govoreći na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije, dodajući da predsednik Srbije "nema pravo da ide u Crnu Goru, niti da raspiruje sukobe, niti da pali badnjak".

"Nije on najmlađe dete u selu pa kad god vidi kamere da izigrava položaonika. Ako hoće da izigrava državnika i ako hoće da pomogne narodu koji se pobunio, neka država Srbija iskoristi instrumente koji joj stoje na raspolaganju i neka tuži Crnu Goru zbog kršenja evropske konvencije", rekao je Manojlović.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić poručio je da će svi oni koji ne podržavaju današnji režim, ukoliko budu izašli na režirane izbore, dati svoj glas Aleksandru Vučiću.

"Daće glas Vučiću, bez obzira da li će glasati za Šešelja, Mišu Vacića, Čedu Jovanovića, Nenada Čanka i sve one koji nas danas ubeđuju da treba da izađemo na izbore", rekao je Aleksić.

On je naglasio da je velika razlika između "nas koji smo prihvatili žrtvu zarad opšteg cilja, i onih koji danas kažu da treba da budemo Vučićeva opozicija."

Beograd: Učesnici protesta kucali na vrata Rektorata
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:34 0:00

Aleksić je istakao da građani ne smeju više da ćute i žive u porobljenoj Srbiji koju kako je rekao vode intelektualni lopovi poput ministra finansija Siniše Malog i njemu slični.

“Građani ne smeju više da ćute i žive u porobljenoj Srbiji”, rekao je Aleksić.
“Građani ne smeju više da ćute i žive u porobljenoj Srbiji”, rekao je Aleksić.

"Da li treba da ćutimo, da nam vojni dezerter i onaj ko ne razlikuje rotkvice od paradajza, poput Aleksandra Vulina vodi vojsku, da nam policiju Srbije vodi čovek koji je kupio diplomu i koji zajedno sa ocem valja oružje po svetu dok naša vojna industrija propada", upitao je Aleksić i poručio da će svi oni koji se danas na kriminalan način bogate morati da odgovaraju.

"Oni ne poštuju građane Srbije, građane koji se bore protiv ovog režima i oni će svi, ako izađu na izbore se svrstati na stranu režima i na stranu vlasti", rekao je Aleksić.

Građani su nakon protesta potpisivali peticiju "Srbija u pokretu" kojom se od Vlade Srbije traži da tužbom reši ovo pitanje uz obrazloženje da tako "glasaju za mir i pravdu, a ne za sukobe i nasilje".

XS
SM
MD
LG