Dostupni linkovi

Vesna Pešić pozvana u policiju zbog tvita


Vesna Pešić
Vesna Pešić

Sociološkinja i političarka Vesna Pešić, potvrdila je na društvenoj mreži Tviter da će u utorak 21. januara, otići u policiju na njihov poziv zbog njene ranije objave na toj istoj mreži.

Više javno tužilaštvo u Beogradu prethodno je potvrdilo da je odeljenju za Visoko tehnološki kriminal naložilo da istraži sporne navode Vesne Pešić objavljene na Tviteru u subotu 18. januara.

Tvit Vesne Pešić, koji je odmah u subotu sama izbrisala, članovi Srpske napredne stranke predsednika Srbije Aleksandara Vučića okarakterisali su kao "zastrašujuće pretnje", "pozivanje na ubistvo predsednika" i govor mržnje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da neće tužiti po privatnoj tužbi Vesnu Pešić zbog nedavnog tvita.

Pešić je u svom tvitu napisala: "Hajde bre da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićka da ostavku da znate – sprema se doživotni Vučić. E nema tu bojkota, samo cev u glavu".

Pešić kaže da je tvit izbrisala jer je znala da će tekst biti preokrenut za režimske napade. Ona je, navodi, mislila na sebe, a ne na predsednika Srbije.

XS
SM
MD
LG