Dostupni linkovi

Tužilaštvo proverava sporne navode tvita Vesne Pešić


Vesna Pešić
Vesna Pešić

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je odeljenju za Visoko tehnološki kriminal da istraži sporne navode političarke i sociološkinje Vesne Pešić objavljene na društvenoj mreži Tviter.

"Javni tužilac je naložila da se preduzmu sve mere u skladu sa zakonom. Slede provere da li ima elemenata krivičnog dela za postupak koji bi se vodio po službenoj dužnosti", rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Irena Bjeloš.

Predmet je formiran u subotu odmah nakon objave tvita na nalogu V. P, precizirala je Bjeloševa.

Tvit Vesne Pešić, koji je sama izbrisala, članovi Srpske napredne stranke okarakterisali su kao "zastrašujuće pretnje", "pozivanje na ubistvo predsednika" i govor mržnje.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je u pisanoj izjavi ocenila da "politika linča, vešala i poziva na ubistvo" ne sme da se toleriše i dopušta te je pozvala nadležne organe da hitno preduzmu mere u skladu sa zakonom kako bi pokazale da se pozivanje na ubistvo Vučića ne sme tolerisati.

Pešić je u svom "tvitu" napisala: "Hajde bre da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićka da ostavku da znate – sprema se doživotni Vučić. E nema tu bojkota, samo cev u glavu".

Pešić kaže da je tvit izbrisala jer je znala da će tekst biti preokrenut za režimske napade. Ona je, navodi, mislila na sebe, a ne na predsednika Srbije.

XS
SM
MD
LG