Dostupni linkovi

Vučić: Neću tužiti Vesnu Pešić


Vesna Pešić
Vesna Pešić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da neće tužiti po privatnoj tužbi Vesnu Pešić zbog nedavnog tvita navodeći da se "nije ni najmanje uznemirio i da mogu da mu stavljaju cevi kako hoće", kao i da će opozicija biti zaštićena kao "beli medvedi".

"Danas čitava hajka u mnogim dnevnim novinama o tome da je sramota jer će je neko progoniti. Niko je ne progoni i niko ne radi ništa i niko neće ni da reaguje, ja je neću čak tužiti ni po privatnoj tužbi", rekao je Vučić, novinarima u Davosu.

Pešić je u svom "tvitu" napisala: "Hajde bre da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićka da ostavku da znate – sprema se doživotni Vučić. E nema tu bojkota, samo cev u glavu".

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je u subotu, 18. januara, odeljenju za Visoko tehnološki kriminal da istraži sporne navode političarke i sociološkinje Vesne Pešić objavljene na društvenoj mreži Tviter.

Tvit Vesne Pešić, koji je sama izbrisala, članovi Srpske napredne stranke okarakterisali su kao "zastrašujuće pretnje", "pozivanje na ubistvo predsednika" i govor mržnje.

Pešić kaže da je tvit izbrisala jer je znala da će tekst biti preokrenut za režimske napade. Ona je, navodi, mislila na sebe, a ne na predsednika Srbije.

XS
SM
MD
LG