Dostupni linkovi

Trampov pravni tim odbacio optužbe za opoziv


Predsednik SAD Donald Tramp
Predsednik SAD Donald Tramp

Pravni tim američkog predsednika Donalda Trampa snažno je odbacio optužbe Predstavničkog doma Kongresa za njegov opoziv, tvrdeći da je Tramp nevin, a da su optužbe na njegov račun opasan napad na Amerikance.

U dokumentu na šest stranica, Trampovi advokati prvi put su se zvanično izjasnili o dve stavke opoziva - zloupotrebi ovlašćenja i opstrukciji Kongres.

Ta dva člana, usmerena da se Tramp opozove s mesta predsednika, čine osnovu suđenja koje u utorak počinje u Senatu, koji je pod kontrolom republikanaca.

Istovremeno su demokrate planirale da predstave svoju pravnu strategijju koja bi dokazala da Tramp treba da bude smenjen s dužnosti.

Tramp ovog vikenda u svom klubu "Mar-a-Lago" u Palm Biču na Floridi igra golf.

Tramp je optužen da je vršio pritisak na Ukrajinu kako bi sprovela istragu protiv njegovog političkog rivala, bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena, kao ida je ometao Kongres u njegovoj istrazi o tom slučaju.

Tramp je porekao bilo kakve nepravilnosti i optužio demokrate da na gerilski način žele da ponište njegovu pobedu na predsedničkim izborima 2016. godine.

Trampovi advokati u svom dokumentu tvrde da je Tramp u svakom trenutku radio po punim ustavnim i zakonskim ovlašćenjima.

XS
SM
MD
LG