Dostupni linkovi

Škoro: U drugom krugu glasaću za – hrvatski narod


Miroslav Škoro
Miroslav Škoro

Miroslav Škoro, trećeplasirani kandidat za predsednika u prvom krugu izbora u Hrvatskoj, pozvao je u ponedeljak svoje glasače da u drugom krugu 5. janura glasaju po svojoj savesti, te rekao da će on izaći na izbore, ali da neće zaokružiti ni jedno od dvoje kandidata.

“Nadopisaću i zaokružiti broj tri – vas, svoj hrvatski narod. Znam da će me ovo još jednom učiniti metom napada, ali ja za manje zlo, za ovaj postojeći hrvatski sustav više ne mogu i neću glasati. Vi ste meni dali svoj glas u prvom krugu, a ja ću vama svoj u drugome, dok zajedno na parlamentarnim izborima ne pometemo ovu oligarhiju i vratimo Hrvatsku narodu”, rekao je Škoro u video izjavi objavljenoj na njegovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

On je kazao da ne može dati savet svojim biračima za koga da glasaju u drugom krugu.

“Mislim da nemam pravo govoriti vam što da činite. Imam povjerenja u vas, znam da ćete, kao i u prvom krugu, napraviti ono što smatrate najboljim za Hrvatsku”, rekao je Škoro.

U prvom krugu predsedničkih izbora u Hrvatskoj, kandidat levog centra i bivši hrvatski premijer Zoran Milanović osvojio je 29 posto glasova, kandidatkinja desnog centra i aktuelna predsednica države Kolinda Grabar-Kitarović 26 posto, dok je Škoro, kandidat desnice, dobio 24 posto.

XS
SM
MD
LG