Dostupni linkovi

Blokada saobraćaja u Beogradu zbog ukidanja trolejbusa 28


Aktivisti inicijative "Vratimo trolu 28" blokiraju saobraćaj u centru Beograda
Aktivisti inicijative "Vratimo trolu 28" blokiraju saobraćaj u centru Beograda

Aktivisti inicijative "Vratimo trolu 28" blokirali su u petak na 28 minuta saobraćaj u Vasinoj ulici u centru Beograda zahtevajući od gradskih vlasti da vrate u sistem gradskog saobraćaja trolejbusku liniju koja je pre obnove Trga republike išla od Studentskog trga do Čingrijine ulice na Zvezdari.

Nekoliko desetina gradjana prelazilo je pešački prelaz i tako blokiralo saobraćaj, a kako su najavili, ukoliko i nadalje ne bude odgovora gradskih vlasti nastaviće proteste u skladu sa zakonom.

"Do sada smo sakupili peticiju sa više od 8.000 potpisa i predali je pre mesec dana gradskom Sekretarijatu za javni saobraćaj koji je doneo odluku o ukidanju trolejbusa 28, i kabinetu gradonačelnika. Do sada nismo dobili odgovore ni od jedne instance", rekao je Miloš Vučković iz te inicijative.

On je dodao da su podneli zahtev za pristup informacijama od javnog značaja kako bi dobili analizu na osnovu koje je ukinut trolejbus 28.

Nekoliko desetina gradjana prelazilo je pešački prelaz i tako blokiralo saobraćaj
Nekoliko desetina gradjana prelazilo je pešački prelaz i tako blokiralo saobraćaj

"Gradske vlasti su se oglušile o zahtev i ne žele da nam dostave tu analizu kako bismo mogli argumentovano da diskutujemo o razlozima za ukidanje linije. Oni navode da analiza postoji i mi verujemo da gradska vlast donosi odluke na osnovu reči struke", rekao je Vučković.

On je dodao da su prošle srede imali sastanak sa predsednikom opštine Zvezdara Milošem Ignjatovićem koji je obećao da će im organizovati sastanak s predstavnicima gradske vlasti ali to obećanje nije ispunio.

XS
SM
MD
LG