Dostupni linkovi

Stanivuković podnio krivičnu prijavu protiv ministra policije RS-a


Poslanik Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković
Poslanik Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković

Poslanik Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, podnio je u četvrtak pred Okružnim tužilaštvom u Banjaluci krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača zbog povrede koju mu je Lukač nanio udarcem i, kako je naveo, ugrožavanja sigurnosti. Naime, Dragan Lukač udario je Draška Stanivukovića u lice tokom rasprave 23. decembra na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o Programu reformi Bosne i Hercegovine koji je 24. decembra zaprimljen u štabu NATO-a u Briselu.

„Ovdje je dokumentacija video zapisa kojeg je javnost Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Balkana mogla da vidi. Potom, ovdje su ljekarski nalazi koje sam dobio sa Kliničkog centra (Univerzitetsko - klinički centar Republike Srpske u Banjaluci) i Hitne pomoći- površinska traumatska povreda glave, nagnječenje i razderotina donje usne,“ – naveo je Stanivuković u obraćanju novinarima ispred Okružnog tužilaštva u Banjaluci. Podsjetio je i na Lukačevu izjavu da je spreman podnijeti ostavku ukoliko se ispune određeni uslovi.

„Ti uslovi koje je on rekao će biti ispunjeni, jer se nesumnjivo radi o tjelesnoj povredi koju je on nanio udarivši me, postoji medicinska dokumentacija egzaktna i prijetio mi je. To je ugrožavanje sigurnosti, krivično djelo, rekavši da ću da završim kao zastave NATO koje su polomljene. Radujem se da tužilaštvo čim prije pokrene istragu i ovaj čovjek bude smijenjen,“- istakao je Stanivuković.

Na Stanivukovićevu krivičnu prijavu odgovorio je ministar Dragan Lukač, tvrdeći da su navodi o povredama neistiniti.

"Neko ko je pokušavao čitav dan da isprovocira takve situacije, sukobe i uostalom je to na kraju i uspio svojim nedoličnim ponašanjem, ali tu ima dovoljno svjedoka koji mogu sve to da potvrde. Njegov ozljedni list uopšte ne postoji. Ako ste imali prilike da vidite, vidjeli ste da nema nikakve povrede," rekao je Lukač danas novinarima u Banjaluci.

Stanivuković je pozvao građane na proteste opozicije u četvrtak u parku Mladen Stojanović negodujući zbog toga što je policija gotovo na istoj lokaciji policija dozvolila i druge proteste.

„Ja koliko sam vidio da je to Udruženje Čast otadžbine Beograd, ja mislim da je ovo Banjaluka, dakle, ja ne znam o čemu se tu radi. Vrlo je jasno, dakle, to su njihove filijale kao što su i pojedine stranke filijale i oni su organizovali svoje ljude da kažu da su oni veterani. Ovo organizuje SNSD (Savez nezavisnih socijaldemokrata) samo što se krije iza veterana kao što se krije iza institucija. Ja ovo pravim otvorenog lica, obraza. Doći će Jelena Trivić i Nebojša Vukanović, poslanici u Narodnoj skupštini kao i svi poslanici opozicije, doći će naši lideri. Ovo je četvrti skup koji mi pravimo u ovoj godini kao poslanici. Kako su tri prošla dostojanstveno, sve je bilo u najboljem redu, proći će i ovaj. A pitajte njih šta oni rade,“ poručio je Stanivuković.

Za četvrtak naveče u 18 časova u Banjaluci su na gotovo identičnoj lokaciji, u parku Mladen Stojanović, najavljena dva skupa, miting opozicije i kontra miting u organizaciji Udruženja „Čast otadžbine“ iz Beograda na kome je najavljeno učešće i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

XS
SM
MD
LG