Dostupni linkovi

Vučić: Prljava kampanja protiv 'Krušika'


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u fabrici oružja 'Krušik' u Valjevu teška sitaucija zbog, kako je naveo "jezive i prljave kampanje koja se vodila protiv te fabrike".

Vučić je prilikom otvaranja hotela na Divčibarama rekao da su "zbog takve neozbiljnosti i neodgovornosti ugrožena i radna mesta u Valjevu".

On je dodao da se "ta kampanja na kraju svela na to da ga je (ministar unutrašnjih poslova) Nebojša Stefanović lagao".

"Kampanja se sastoji od toga da me je Nebojša lagao, od svih krivičnih dela, zato što ne mogu ničeg pametnijeg da se sete", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će "uskoro imati sastanak sa 'Krušikom' i drugim fabrikama namenske industrije i da će Krušik ponovo podići na noge", kao i da će u Valjevo uskoro dovesti jednog velikog investitora.

Afera 'Krušik' otvorena je kada je nekadašnji radnik te fabrike Aleksandar Obradović medijima dostavio dokumentaciju koja ukazuje na to da su pojedine privatne firme po povlašćenim cenama kupovale oružje iz 'Krušika'. Među tim firmama je i kompanija GIM koja se vezuje za ime Branka Stefanovića, oca ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića.

Afera 'Krušik': Otvorena pitanja
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:10:22 0:00

Tužilaštvo za organizovani kriminal je dva meseca posle otvaranja afere zatražilo od Bezbednosno informativne agencije (BIA) i Vojnobezbednosne agencije (VBA) da ispitaju poslovanje fabrike 'Krušik' sa privatnim trgovcima oružja.

Aleksandar Obradović, koji je po dostavljanju dokumentacije medijima uhapšen pod optužbom za odavanje poslovne tajne, pušten je iz kućnog pritvora 18. decembra.

XS
SM
MD
LG