Dostupni linkovi

Dačić pozvao Vučića da zajedno izađu na izbore


Ivica Dačić
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da je predsedniku Aleksandru Vučiću predložio da socijalisti i Srpska napredna stranka (SNS) zajedno izađu na predstojeće izbore.

"Ja predlažem da idemo zajedno na izbore da ne bi bilo problema i da bi se videlo da nema razloga da me iko sumnjiči da idem sa opozicijom", rekao je Dačić povodom kritika u javnosti da SPS nije lojalan partner SNS-a i da želi da se udruži sa opozicionim strankama.

Dačić je za TV Prva rekao da sa predsednikom Vučićem ima veoma korektne odnose, ali je dodao da ako SNS misli da socijalisti nisu lojalni partneri, onda ne moraju da budu partneri. Povodom zamerki da ne brani Vučića u javnosti, rekao je da nema potrebe da ga brani jer je reč o predsedniku koji ima više od 50 odsto podrške.

"On nije za odbranu. Treba afirmisati njegovu politiku. Ja sam mu juče čestitao na državničkom odnosu i mislim da je to značajnije za njega nego da dajem neke potpise podrške", rekao je Dačić.

Dodao je da Vučića brani više od 99 odsto njegovih ljudi, ali i da i socijalisti više brane Vučića nego njega, što im, kaže, zamera. Ukazao je na to da je njegova stranka do sada na izbore izlazila samostalno i da je normalno da ne može da poziva birače da glasaju za SNS i Vučića, već za, kako je rekao Dačića.

XS
SM
MD
LG