Dostupni linkovi

Vučić: Opoziciji smo dali više nego što je traženo


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je vlast opoziciji dala "i više nego što je traženo, jer se ne plaši konkurencije", odgovarajući na novinarska pitanja o dijalogu o izbornim uslovima.

Vučić je novinarima na početku radova na izgradnji Moravskog koridora rekao da je vlast dala "sve što je traženo, i više", zato što je, kako je rekao, on „popustljiv čovek“.

Vučić je ocenio da je to dobro za Srbiju i razvoj demokratije u zemlji.

"Ne može nerad da pobedi rad. I to je sve što mogu da kažem", rekao je Vučić, i dodao da ne želi da na svečanosti povodom otvaranja radova na Moravskom koridoru, koja je održana u kruševačkom selu Jasika, odgovara na optužbe političkih protivnika, jer je "suviše lep i svečan dan".

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je u petak, posle treće runde međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima, koji je održan uz posredstvo predstavnika Evropskog parlamenta (EP), da predstojeći parlamentarni izbori neće biti održani u martu, već u nekom kasnijem periodu koji Ustav Srbije dozvoljava. Ona je tada prenela i da je dogovoreno da se izabere pet članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM) po formatu "tri plus dva" što znači da će se dva člana birati po novoj zakonskoj proceduri.

Zelenović: Vučić se ruga izjavom da je popustljiv čovek

Predsednik opozicione stranke Zajedno za Srbiju (ZzS), članice Saveza za Srbiju (SzS) Nebojša Zelenović izjavio je da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić „ruga celokupnoj demokratskoj javnosti i svim građanima“ svojom današnjom, kako je rekao, „ironičnom izjavom“ da je on "popustljiv čovek" i da je "izašao u susret zahtevima opozicije za održavanje poštenih izbora i više nego što je od njega traženo".

"Evropski parlamentarci imali su priliku ovih dana da se uvere da u Srbiji nema elementarnih uslova za normalan politički život, a kamoli za poštene izbore", naglasio je Zelenović u saopštenju.

"Režim je pred očima međunarodnih predstavnika neuspešno pokušavao da fingira dijalog i da izmišlja nekakve lažne ustupke, a sve sa ciljem da razbije jedinstvo opozicije i barem neku relevantnu opozicionu stranku privoli na izlazak na lažne izbore. No, shvatili su da od toga nema ništa, jer je milion i po građana jedinstveno u stavu da bojkotom delegitimizuju autoritarnu vlast i da će to na kraju dovesti do poštenih izbora sa fer izbornom kampanjom od najmanje devet meseci", rekao je Zelenović.

Vučić: Pozvao sam Trampa i Džonsona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, tokom ceremonije otvaranja Meoravskog koridora, rekao i da je „vreme da predsednik SAD Donald Tramp dođe i poseti Srbiju“.

"Samo se vi smejte. Zapamtite - prvo dolazi (britanski premijer) Boris Džonson, a onda i Tramp", rekao je Vučić na svečanosti obeležavanja početka radova na Moravskom koridoru kod kruševačkog sela Jasika.

On je tom prilikom direktoru "Puteva Srbije" Zoranu Drobnjaku rekao je da je bager, koji se nalazi na gradilištu, vozio i britanski premijer Džonson.

XS
SM
MD
LG