Dostupni linkovi

Sud prihvatio jemstvo, vođa 'kavačkog klana' braniće se sa slobode


Bar, ilustracija
Bar, ilustracija

Viši sud u Podgorici prihvatio je danas jemstvo od pola miliona eura koje je ponudio Slobodan Kašćelan, optužen za zelenaštvo, kako bi se u daljem postupku branio sa slobode. Kašćelanu će biti oduzete putne dozvole i imat će obavezu javljanja.

Novac su sakupili članovi porodice okrivljenog Kašćelana ponudivši hipoteku na stanove. Konkretno, ponuđeno je 501.000 eura u nekretninama i 5.000 eura u gotovini.

Specijalni tužilac Saša Čađenović nije se protivio ovom prijedlogu.

Podsjetimo, Kašćelan je optužen za zelenaštvo, a prema optužnici ovaj Kotoranin je dao 50 hiljada na kamatu Milanu Dragoviću, a iznos kamate bio je 10 odsto.

Na današnjem ročištu bilo je planirano saslušanje svjedoka Dragovića, koji živi u Hrvatskoj. Dragović je trebao biti saslušan putem video linka, međutim to se nije dogodilo. Hrvatski organi predložili su podgoričkom Višem sudu druge datume, ali zbog organizaciono-tehničkih obaveza sud ne može da udovolji ovom prijedlogu. Slobodan Kašćelan ranije je kategorički negirao navode optužnice.

Slobodan Kašćelan, koji inače slovi za vođu kriminalnog "kavačkog klana", uhapšen je u Češkoj decembra 2018. godine, po potjernici Crne Gore koja ga sumnjiči za krivična djela ubistvo u pokušaju, stvaranje kriminalne organizacije i zelenaštvo. U februaru ove godine je izručen Crnoj Gori

XS
SM
MD
LG