Dostupni linkovi

Češka policija objavila snimak hapšenja vođe 'kavačkog klana'


Češka policija, ilustracija

Češka policija potvrdila je u ponedjeljak da je na zahtjev Crne Gore, na osnovu međunarodnog naloga za hapšenje, uhapsila prošle sedmice u Pragu jednog od vođa "kavačkog klana" a danas je objavila i video hapšenja 12. decembra u Pragu.

Riječ je o Slobodanu Kašćelanu (55) iz Kotora, ali češka policija danas nije potvrdila ime, već samo starost, državljanstvo i mjesto hapšenja.

"Češka policija uhapsila je muškarca mjesec dana od trenutka kada je dobila informaciju da može biti u Češkoj. Muškarac je, dok se krio, koristio niz lažnih identiteta i stalno mijenjao mjesta boravka. Na teritoriji Češke je takođe koristio falsifikovane isprave", rekla je danas Češkom radiju portparol Prezidijuma Policije Češke Lenka Sikorova. prenpsi Beta.

Lenka Sikorova dodala je da hapšenje izvela jedinica specijalaca češke policije, što se pokazalo kao mudar potez, pošto je prvo pokušao da pobjegne a zatim je pružao aktivni otpor hapšenju.

Kašćelan čeka sada u zatvoru u Češkoj da se okončaju pregovori o njegovom izručenju Crnoj Gori.

"Međunarodni nalog za hapšenje za njega izdao je 2016. godine sud u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivična djela osnivanja zločinačke grupe, zelenašenja i pokušaj ubistva za šta mu prijeti 40 godina zatvora. Uhapšeni spada u najtraženije osobe u Crnoj Gori", saopštila je danas češka policija.

Za Kašćelanom su, pored policija Crne Gore i Češke, tragale i policije Francuske, Njemačke, Švajcarske i Španije.

Pogledajte

Skup desničara i kontraskup levičara zbog migranata u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00
XS
SM
MD
LG