Dostupni linkovi

Katnić: Odluka u slučaju ‘Koverta’ za 15 dana


Crnogorski specijalni tužilac Milivoje Katnić
Crnogorski specijalni tužilac Milivoje Katnić

Specijalni tužilac Milivoje Katnić najavio je da će Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore slučaju “Koverta” donijeti odluku u narednih 15 dana, navodeći da su saslušani svi osumnjičeni.

To, kako je istakao na konferenciji za novinare uključuje i bivšeg gradonačelinka Podogrice i vosokog funkcionera vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Slavoljuba Stijepovića koji obavlja funkciju generalnog sekretara u kabinetu Predsjednika Crne Gore.

“Pošto se predmet nalazi u istrazi odluka može biti - podizanje optužnice ili obustava istrage”, kazao je Katnić.

Direktor policije za Sektor borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović je na zajedničkoj konferenciji Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije kazao da su pripadnici organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantna lica uputili prijetnje policiji sa egzotičnih destinacija, ne navodeći, međutim ko su osobe koje su prijetile državnim organima.

Glavni specijani tužilac Katnić je poručio da se svaka prijetnja upućena policiji, tužilaštvu, sudijama ili građanima doživljava kao napad na državu i državne organe.

"Vrši se atak na državu Crnu Goru”, kazao je Katinić i dodao da će pravda zakucati na svačija vrata.

Novinari su pitali Katnića i da prokometariše reakciju tužioca Miloša Šoškića, u slučaju napada na novinara Dana Vladimira Otaševića u podgoričkom tržnom centru.

“Kao specijalni tužilac odgovaram za službenike SDT-a. Sigurno ako bi neko iz naše nadležnosti počinio krivično djelo pokrenuli bismo postupak, sve ostalo ne želim da komentarišem”, zaključio je on.

XS
SM
MD
LG