Dostupni linkovi

Ponovo odgođeno suđenje grupi građana 'Pravda za Davida'


Članovi i podržavaoci grupe "Pravda za Davida" ispred Osnovnog suda u Banjaluci

Suđenje u Osnovnom sudu u Banjaluci protiv 27 osoba, od kojih je većina iz neformalne grupe građana "Pravda za Davida", danas (3. decembar) je ponovo odgođeno, javio je novinar Radija Slobodna Evropa (RSE).

Suđenje je zakazano zbog dešavanja ispred Policijske uprave Banjaluka 19. i 20. septembra 2018. godine.

Kako su izjavili članovi grupe "Pravda za Davida", razlog je zato što, kako su saznali u Sudu, policija nije dostavila video materijal, odnosno dokaze o događajima ta dva dana u septembru prošle godine.

Pred banjalučkim sudom u posljednje dvije sedmice su počela tri sudska procesa protiv članova i podržavalaca grupe "Pravda za Davida".

Sva tri procesa su odgođena, jer je Sud naložio dostavljanje dokaza policiji.

David Dragičević je nestao 18. marta 2018. godine u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas.

Prema optužnici, koju je banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bježao od počinilaca pa pao u Crkvenu, ili gurnut u nabujalu rijeku iste noći kada je i nestao.

Od 26. marta 2018. godine roditelji mladića i grupa "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjaluci organizovali su okupljanja s ciljem otkrivanja istine o ubistvu.

Okupljanja građana zabranjena su od 25. decembra prošle godine.

'I ja sam David'
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

XS
SM
MD
LG