Dostupni linkovi

Hrvatska pomoć stigla u Albaniju, interventni tim se vratio


Hrvatska pomoć u robi i opremi stigla je u Albaniju, izvijestilo je hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova.

U pošiljci se nalazi 300 iglu šatora, dva generatora snage 2kW, tri generatora snage 3,5 kW, 250 vreća za spavanje i 500 deka.

U donaciji materijalne pomoći za Republiku Albaniju sudjelovao je Hrvatski Crveni križ s 500 komada plahti i 2.000 obroka konzervirane hrane. Financijska sredstva potrebna za provedbu ove aktivnosti osigurana su u okviru Državnog proračuna Republike, priopćeno je iz Ministarstva.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut najavio je da to nije sve.

„U pripremi je još jedan kontingent koji će Hrvatska slati u dogovoru sa albanskim vlastima, kad vidimo njihove potrebe“, rekao je Trut.

Iz Albanije se u Hrvatsku vratila dva helikoptera i državni intervencijski tim sa 15 pripadnika i osam pasa tragača.

Na svečanom dočeku u Zagrebu, zapovjednik tima i zapovjednik Državne intervencijske postrojbe Ravnateljstva civilne zaštite Mladen Vinković ukratko je izvijestio o aktivnostima tijekom trodnevnog boravka u Albaniji:

„Tim od 15 ljudi i osam pasa radili su svaki dan, prošli su četiri radilišta od kojih su na tri detektirali žrtave ispod ruševina“.

Posebno je pohvalio suradnju sa međunarodnim timovima iz Rumunjske, Srbije i Crne Gore s kojima su surađivali na terenu u Albaniji, a dodatno je pohvalio izvrsnu organizaciju i potporu albanskih kolega tijekom provedbe ove akcije, stoji u priopćenju Ministarstva.

Pomoć prijatelja nakon zemljotresa u Albaniji
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:46 0:00

XS
SM
MD
LG