Dostupni linkovi

Optužena u slučaju 'državni udar' u Crnoj Gori godinu u Ambasadi Srbije


Branka Milić

Navršilo se godinu dana kako se u Ambasadi Srbije u Crnoj Gori nalazi jedna od optuženih u slučaju "državni udar" - Branka Milić.

Ona je 23. novembra 2018. godine pobjegla sa suđenja a vlasti dvije drževe nisu uspjele da riješe šta će s njom.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore je prije dva dana saopšteno da će status Branke Milić "ostati nepromijenjen" sve dok novi ambasador ne bude zvanično postavljen, a procedura prihvatanja akreditiva Vladimira Božovića je u toku.

Branka Milić je prvostepeno osuđena na tri godine zatvora zbog pokušaja državnog udara.

Sud joj nije ukinuo pritvor, odnosno uopšte se o pritvoru nije izjašnjavao.

Ona je i dalje nalazi u Ambasadi gdje je našla utočište pošto je svojevoljno napustila suđenje, nezadovoljna odlukom suda da odbije njen zahtjev za izuzeće vještaka koji je utvrdio po njoj nezadovoljavajući nalaz o njenom zdravstvenom stanju.

Branka Milić je posljednjih dana bila u fokusu javnosti jer osoblje Ambasada Srbije njenom advokatu nije dozvolilo da unese tehniku za snimanje, pošto je to, kako su rekli, zabranjeno. Ona je trebalo da putem video-signala bude saslušana u parničnom postupku koji je pokrenula pred sudom u Novom Sadu.

Crna Gora: Državni udar, tri godine kasnije
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:45 0:00

Branka Milić je "Vijestima" rekla da dane provodi u osam kvadratnih metara kafe-kuhinje i na dijelu terase, skrivenom od pogleda.

Tvrdi da ima kontakt samo sa svojom porodicom - kćerkom i zetom, advokatom Mirojem Jovanovićem, s monahinjama Manastira Duga i s obezbeđenjem Ambasade.

XS
SM
MD
LG