Dostupni linkovi

Ambasada Srbije u Podgorici: Advokat Branke Milić nije izbačen iz ambasade


Branka Milić

Ambasada Republike Srbije u Crnoj Gori demantovala je danas tvrdnje advokata Miroja Jovanovića da je izbačen iz sjedišta ambasade Srbije u Podgorici, gdje je trebalo da se obavi saslušanje Branke Milić, po nalogu Osnovnog suda u Novom Sadu.

"U potpunosti su netačni navodi advokata Miroja Jovanovića da je 'izbačen' iz prostorija Ambasade Republike Srbije u Podgorici. Advokatu Jovanoviću je omogućen kontakt sa klijentom Brankom Milić, ali mu nije dozvoljeno unošenje opreme za snimanje zvuka i slike u prostorije diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije u Crnoj Gori - imajući u vidu da korišćenje istih od strane trećih lica nije dozvoljeno", navedeno je u saopštenju Ambasade Srbije u Podgorici.

Advokat Miroje Jovanović ranije danas je na Facebook profilu objavio da je izbačen iz srpske ambasade u Crnoj Gori i saopštio da "mu je ambasador Zoran Bingulac zabranio saslušanje klijentkinje Branke Milić".

"Saslušanje je određeno za 10 časova za dan 21.11.2019. godine putem video linka iz Ambasade Republike Srbije u Podgorici. O svemu su blagovremeno obaviješteni i Vlada RS, i Ministarstvo inostranih poslova i Ambasada. Uprkos sudskom rješenju tačno u 9:25 mi je naloženo da napustim prostorije ambasade jer je ambasador Bingulac zabranio saslušanje", napisao je advokat Jovanovic na svom Facebook profilu.

Branka Milić se od 23.novembra 2018. godine nalazi u prostorijama Ambasade Srbije u Podgorici, kada je, nezadovoljna tretmanom sudskog vijeća u slučaju poznatom kao "državni udar", napustila sudnicu Višeg suda i "pobjegla" u Ambasadu Republike Srbije u Podgorici. Milić je u prvostepenoj presudi Višeg suda u Podgorici osuđena na tri godine zatvora.

XS
SM
MD
LG