Dostupni linkovi

Medved: Vojska Srbije zna gde su posrmtni ostaci nestalih s područja Vukovara


Tomo Medved
Tomo Medved

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u ponedeljak da Hrvatska poseduje dokument koji jasno pokazuje šta su Srbija i srpska vojska činile na području Vukovara po ulasku i okupaciji tog hrvatskog grada.

“Dokument u kojem su jasno vidljivi svi podaci o osobama koje su provodile iskapanja, osobama koje su vršile tzv. sanaciju terena nakon ulaska srpske vojske u Vukovar i insistiramo na jasnim i preciznim protokolima prema danima i prema postupanjima konkretnih osoba upravo s ciljem da bismo znali gde su posmrtni ostaci koje je srpska vojska nakon ulaska u grad preselila iz primarnih u nama nepoznate sekundarne grobnice”, rekao je Medved za N1 televiziju.

On je dodao da je u proteklih nekoliko meseci Srbiji dostavljeno desetine zahteva kojima se potražuju protokoli gde su posmrtni ostaci koji su ekshumirani na području Vukovara.

Što se tiče pregovora Srbije sa EU, Hrvatska je, prema rečima ministra, definisala da Srbija mora da dostavi i u potpunosti sarađuje s Hrvatskom oko nestalih i ratnih zločina.

On je podsetio da je takođe traženo povlačenje srpskog Zakona o univerzalnoj jurisdikciji.

XS
SM
MD
LG